BinnenkortNieuws

DNO brengt jeugdopera Hondenhartje

Parallel aan de reprise van A Dog’s Heart brengt De Nationale Opera (DNO) vanaf 13 mei de familievoorstelling Hondenhartje, losjes gebaseerd op het verhaal van Alexander Raskatovs opera. Oene van Geel en Florian Magnus Maier schrijven de muziek.

Productiebeeld van Hondenhartje. (© Petrovsky & Ramone)
Productiebeeld van Hondenhartje door Petrovsky & Ramone.

Hondenhartje is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders en grootouders. Onderdeel van de speelreeks zijn twee voorstellingen voor scholen.

Het libretto van de nieuwe jeugdopera is geschreven door Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes, die in 2015 voor DNO de jeugdopera Reimsreisje maakten. In hun verhaal is Sjarik een scheepshond, die door de roekeloosheid van de Captain (hij gooit plastic overboord en schiet op vogels) gewond raakt. Om hem te redden wordt een deel van de hypofyse van de Captain in de kop van Sjarik getransplanteerd, waardoor hij steeds menselijker wordt.

Hondenhartje is gecomponeerd door altviolist en componist Oene van Geel van Zpp4 en componist en gitarist Florian Magnus Maier. De regie is in handen van Marcel Sijm, die ook Reimsreisje voor zijn rekening nam, en de cast bestaat uit Anthony Heidweiller, Gable Roelofsen, Jeroen de Vaal, Alexander de Jong, Mitch Raemaekers, Martijn Cornet, Marc Pantus en actrice Nanette Edens. Ook kinderen van Circuswerkplaats Boost en leden van het Nationaal Jeugdorkest werken mee.

Hondenhartje is van 13 tot en met 17 mei vier keer te zien. Zie voor meer informatie de website van De Nationale Opera.

Hieronder een impressie van de repetities voor Hondenhartje en een clip waarin het verhaal van de opera uitgelegd wordt:

Vorig artikel

Maltman zingt Eislers Hollywood Songbook

Volgend artikel

Pirgu: “De hertog is mijn belangrijkste rol”

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.