Home » Binnenkort, Nieuws

Staatsopera Tatarstan brengt Rigoletto

28 september 2017 3 reacties

Door

De Staatsopera van Tatarstan gaat van 11 oktober tot en met 6 november op tournee door Nederland met een nieuwe productie van Verdi’s Rigoletto. Het gezelschap belooft een “weelderige enscenering”.

De tournees van de Staatsopera van Tatarstan nemen een vaste plek in het jaarlijkse opera-aanbod in Nederland in. Het gezelschap brengt steevast traditionele producties van bekende operatitels, met musici en zangers uit eigen huis.

Tatarstan toert dit seizoen ook nog met Mozarts Die Zauberflöte door het land, maar opent met Rigoletto, één van de bekendste en succesvolste titels van Giuseppe Verdi. De opera gaat over de gebochelde nar Rigoletto, die aan het hof van de vrouwenverslindende hertog van Mantua met iedereen de spot drijft, maar thuis een uiterst beschermende vader voor zijn dochter Gilda is. Het drama loopt tragisch af.

De productie uit Tatarstan brengt in aankleding en toon “eer aan de weelderige enscenering die in Verdi’s tijd in zwang was”, aldus de makers. “Het dramatische slotduet met vader en dochter belicht emoties die bij iedere ouder iets zullen losmaken.”

De tournee begint op 11 oktober in Stadskanaal en eindigt op 6 november in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, met ertussenin een groot aantal voorstellingen in het land. Zie voor meer informatie www.wereldtheater.com.

Hieronder de trailer van de productie:

3 reacties »

 • A. Wierdsma zei:

  Wij waren bij de prachtige uitvoering in Luxor op maandag 6 november maar kunnen nergens de nsmen van de cast vinden. Vooral de sopraan vonden wij buitengewoon. Enig idee waar te zoeken – de voor de hand liggende plaatsen hebben we al gehad 🙂

 • Willem zei:

  @ Wiersma mogelijk is de sopraan Gilda / Gulnora Gatina een prachtige stem.

 • Peter Franken zei:

  De naam van de Gilda zangeres staat in de recensie:
  https://www.operamagazine.nl/recensies/operarecensie/41896/tatarstan-geeft-rigoletto-tournee-sterk-slot/

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.