BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Wiener Staatsoper eert Edita Gruberova

Sopraan Edita Gruberova viert dit jaar haar 50-jarige jubileum bij de Wiener Staatsoper. Ter gelegenheid daarvan geeft ze op 23 juni een galaconcert. Het operahuis zet de viering luister bij met de uitgave van een boek over de zangeres en met een tentoonstelling.

Edita Gruberova.

Kammersängerin Edita Gruberova stond meer dan zevenhonderd keer op het toneel van de Wiener Staatsoper. Op 23 juni keert ze er terug om dat unieke feit te vieren. Ze heeft een galaprogramma samengesteld met fragmenten uit Die Entführung aus dem Serail, Don Giovanni, Idomeneo, La traviata, Norma en Roberto Devereux.

Marco Armiliato leidt het Staatsoper-orkest en naast Gruberova soleren Paolo Rumetz, Jinxu Xiahou, Dan Paul Dumitrescu en Donna Ellen. Het concert wordt ook live op de Herbert von Karajan-Platz vertoond, in het kader van ‘Oper live am Platz’.

Als programmaboek verschijnt Daheim im Olymp – KS Edita Gruberova und die Wiener Staatsoper, een boekwerk dat tegelijk als catalogus dient bij een tentoonstelling over de zangeres, die woensdag 20 juni geopend werd in de Gustav Mahler-Saal van het operahuis.

De tentoonstelling geeft aan de hand van foto’s, documenten en kostuums van Gruberova een inkijkje in haar carrière in Wenen. De tentoonstelling is tot en met eind augustus geopend.

Vorig artikel

Giovanni rockt op een Hongaarse heuveltop

Volgend artikel

Grachtenfestival brengt Bredero-opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.