Binnenkort

Ian Bostridge opent Serie Grote Zangers

Tenor Ian Bostridge en pianist Saskia Giorgini openen op woensdag 26 september de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Op het programma liedrepertoire van Liszt en Schumann.

Ian Bostridge. (© Simon Fowler)

Betere liedzangers dan Ian Bostridge zijn moeilijk te vinden. De Brit geldt al jaren als één van de grootste zangers in het genre. Hij is regelmatig te gast in Nederland, vooral in Amsterdam. In november 2015 en mei 2016 stond hij in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, in januari 2017 bracht hij in de Serie Grote Zangers een Engelstalig programma.

Dit keer zingt Bostridge in het Duits. Samen met de jonge Nederlands-Italiaanse pianiste Saskia Giorgini, winnares van de Internationale Mozart Competitie in 2016, brengt de tenor een paar liederen van Franz Liszt en de cycli Liederkreis en Dichterliebe van Schumann. Giorgini vult de vocale werken aan met één van de Sonetti di Petrarca en de Transcriptie van Isoldes Liedestod, beide van Liszt.

Het recital opent een nieuwe Serie Grote Zangers, waarin dit seizoen onder anderen Christoph Prégardien, Anne Sofie von Otter en Thomas Oliemans te gast zijn.

Het optreden van Bostridge en Giorgini begint om 20.15 uur en wordt om 19.30 uur voorafgegaan door een voorprogramma door een jong liedduo. Het concert wordt live uitgezonden op NPO Radio 4.

Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Laura Bohn viert honderd jaar Bernstein

Volgend artikel

Martijn Cornet in seizoen 2018/2019

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.