Binnenkort

DNO brengt nieuwe opera John Adams

De Nationale Opera brengt op 28 februari in het kader van zijn Opera Forward Festival de nieuwe opera Girls of the Golden West van John Adams naar Nederland. Net als bij zijn beroemde opera’s Nixon in China en Doctor Atomic voert Peter Sellars de regie.

Productiebeeld van Girls of the Golden West. (© Petrovsky & Ramone / DNO 2018)

Girls of the Golden West speelt zich af tijdens de Californische goldrush rond 1850. Gebaseerd op authentieke bronnen schetsen John Adams en Peter Sellars (niet alleen regisseur, maar ook librettist) een beeld van de ruwe wereld van de goudzoekers. Hoofdpersoon is Louise Clappe, alias ‘Dame Shirley’, de vrouw van een arts.

Adams en Sellars baseerden ook hun vorige opera’s Nixon in China en Doctor Atomic op authentieke bronnen. Beide werken zijn hits in het hedendaagse operarepertoire. Hun nieuwe creatie ging in november 2017 in wereldpremière in San Francisco en is een coproductie met DNO en de Dallas Opera. DNO tekent voor de Europese première.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest begeleidt de zeven voorstellingen in Nationale Opera & Ballet. Voor het orkest staat Grant Gershon, die zijn debuut bij DNO maakt. De hoofdrol van Dame Shirley wordt vertolkt door Julia Bullock, eerder te zien in The Rake’s Progress. Davóne Tines zingt Ned en Paul Appleby is Joe. Appley wordt tijdens de laatste voorstelling vervangen door de Nederlands-Canadese tenor Lucas van Lierop, lid van de operastudio van DNO.

Zie voor meer informatie over de productie de website van De Nationale Opera.

Hieronder de teaser van de voorstelling:

Vorig artikel

Jacobs leidt Scarlatti-opera in Matinee

Volgend artikel

Met presenteert bioscoopseizoen 2019/2020

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.