Binnenkort

Festival de’ Bardi op tournee met Rossini

Het Festival de’ Bardi maakt vanaf 13 juni een korte tournee met L’Italiana in Algeri. Rossini’s komische opera wordt uitgevoerd door jonge professionele solisten en een koor en orkest van amateurs.

Het Festival de’ Bardi vindt plaats van 13 tot en met 23 juni onder de artistieke leiding van Stefano Conti. Het festival brengt naast de korte operatournee diverse instrumentale en vocale concerten. Centraal daarin staan acht jonge operazangers die door middel van audities zijn geselecteerd. Onder hen de Nederlandse mezzosopraan Annemarie Vergoossen.

Samen met het Orchestra dei Bardi en het Coro dei Bardi voeren de jonge zangers drie keer L’Italiana in Algeri uit. De komedie draait om de Italiaanse Isabella, die gevangengenomen wordt door Algerijnse piraten en in de harem van de Bei van Algerije terechtkomt. Na allerlei verwikkelingen weet ze te ontsnappen en wordt ze herenigd met haar geliefde Lindoro.

L’Italiana in Algeri gaat op 13 juni in première in het Stadstheater Arnhem en is daarna te zien in de Schouwburg Hengelo (15 juni) en het KAF in Almere (17 juni).

Zie voor meer informatie en een overzicht van de volledige festivalprogrammering de website van Festival de’ Bardi.

Vorig artikel

Opera in de zomer: Garsington Opera

Volgend artikel

Opera in de media: week 22 van 2019

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.