BinnenkortBuitenlands nieuws

Luikse opera brengt nieuwe Puritani

Met vijf voorstellingen van I puritani beëindigt de Opéra Royal de Wallonie in Luik van 16 tot en met 28 juni zijn seizoen 2018/2019. Bellini’s opera is te zien in een nieuwe productie van Vincent Boussard.

Lawrence Brownlee. (© Marty Umans)

I puritani is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en speelt zich af ten tijde van de Engelse Burgeroorlog in de zeventiende eeuw. Centraal staat de driehoeksverhouding tussen Elvira, haar geliefde en verloofde Arturo en Riccardo, die eigenlijk met haar had willen trouwen.

Bellini componeerde voor I puritani een paar van zijn mooiste aria’s en ensembles. Beroemd zijn onder meer de aria ‘A te, o cara’ en het ensemblestuk ‘Credeasi, misera’, waarin de tenor die Arturo vertolkt een hoge F moet proberen te halen.

In Luik waagt de bekende belcantotenor Lawrence Brownlee zich aan die opdracht. Hij staat naast onder anderen Zuzana Marková als Elvira, Mario Cassi als Riccardo, Luca Dall’Amico als Giorgio en Alexise Yerna als Enrichetta. De Luikse chef-dirigent Speranza Scappucci leidt de voorstellingen.

Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Vorig artikel

Opera in de media: week 24 van 2019

Volgend artikel

Westbroek zingt symfonie Sjostakovitsj

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.