Binnenkort

LOD muziektheater brengt opera over pesten

LOD muziektheater in Gent presenteert op 14 augustus Be My Superstar, een jongerenopera over pesten. De muziek komt van componist Šimon Voseček, de regie wordt gemaakt door Alexandra Lacroix.

Scène uit Be My Superstar. (© Michiel Devijver)

Be My Superstar gaat over cyberpesten. De makers omschrijven de voorstelling als een belevingsopera voor iedereen vanaf 14 jaar. “De voorstelling begint als een nachtclub, een technodanceparty waaraan het publiek deelneemt. Onder het dansen wordt één van de personages het slachtoffer van pesters door een foto die begint te circuleren op sociale media, met alle gevolgen van dien.”

Voor elke voorstelling zoeken de makers een groep lokale jongeren die deelnemen als ‘pesters’ en daarop voorbereid worden in een workshop. “Ze maken van het publiek een soort medeplichtige aan wat er op de scène aan het gebeuren is.”

Regisseur Alexandra Lacroix werkt voor de voorstelling samen met componist Šimon Voseček, dramaturge Aïda Gabriëls, sopraan Astrid Stockman en countertenor Logan Lopez Gonzalez.

Be My Superstar gaat op 14 augustus in première in de LOD Studio in Gent en gaat daarna op tournee door Europa, onder meer langs het Operosa Festival Montenegro. In januari en februari 2020 is de productie opnieuw in Gent en ook in Antwerpen te zien.

Zie voor meer informatie de website van LOD muziektheater.

Vorig artikel

De nieuwe Tannhäuser in Bayreuth (2)

Volgend artikel

Opera in de media: week 32 van 2019

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.