BinnenkortNieuws

Gerhaher debuteert in Serie Grote Zangers

De vermaarde liedzanger Christian Gerhaher maakt op woensdag 18 september zijn debuut in de Serie Grote Zangers van het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Samen met pianist Gerold Huber brengt de bariton repertoire van onder anderen Brahms en Moessorgski.

Christian Gerhaher. (© Hiromichi Yamamoto)

De New York Times noemde hem eens “de belangrijkste liedzanger van onze tijd”. Christian Gerhaher is vooral in het liedgenre een grootheid. Samen met zijn vaste pianist Gerold Huber wordt hij in alle grote concertzalen geboekt. Gerhaher zingt regelmatig in het Concertgebouw in Amsterdam, maar was nog niet eerder te gast in de Serie Grote Zangers van het Muziekgebouw.

In het recital van Gerhaher en Huber speelt melancholie een grote rol. Dat klinkt onder meer door in de Liederen en dansen van de dood van Modest Moessorgski (“Russische nostalgie, die beweegt tussen wanhoop, opperste verfijning en brute kracht”, aldus het Muziekgebouw) en het liedoeuvre van Johannes Brahms (“ook zo’n eiland van opperste melancholie”). Verder staan liederen uit de Purcell Realizations van Benjamin Britten en de Bijbelse liederen van Antonín Dvořák op het programma.

Het recital wordt zoals gebruikelijk in de Serie Grote Zangers voorafgegaan door een optreden van twee jonge talenten. Sopraan Francesca Pusceddu en pianist Heleen Vegter brengen liederen van Schubert en Poulenc en operafragmenten van Mozart en Bellini.

Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

OperaVision streamt OPERA2DAY's Hamlet

Volgend artikel

Juliane Banse zingt én danst Winterreise

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.