AchtergrondBinnenkortFeatured

Studio Nibelheim: Het hele eieren eten

De komische operette Le docteur miracle van Bizet wordt in de handen en de stemmen van een jonge cast Het hele eieren eten. De eerste productie van stichting Cherubino is een ‘snelkookoperette’: in korte tijd hard werken aan muziek en spel. We luisterden en keken mee bij een repetitie.

Op 24 september 2019 gaat de eerste eigen productie van Cherubino in première: Het hele eieren eten – trouw aan angst én liefde. Cherubino heeft het antwoord op de vraag van veel makers van muziektheater: hoe krijgen we de theaters weer vol? Terug naar de oorspronkelijke bedoeling van het muziektheater: prikkelende uitvoeringen brengen in de volkstaal, waarbij een snelle, ongewone aanpak leidt tot een aansprekende productie.

Na een degelijke voorbereiding door de zangers en de pianist werkt de cast nu met regisseur/choreograaf Panda van Proosdij in sneltreinvaart aan de voorstelling. Ze duikt met hen in hun rollen, de onderlinge verhoudingen op het podium en de beweging van de karakters.

Lida Straathof zingt de rol van het meisje Laurette, dat verliefd is op Silvio, gezongen door Nick van Kuipers. De vader van het meisje, de burgemeester, wordt gezongen door Nathan Tax en Lucie van Ree is zijn vrouw Véronique. Pianist Mark Toxopeus zorgt voor de muziek. Alle informatie over Het hele eieren eten vindt u op de website van Cherubino.

U kunt de podcast hier online beluisteren en downloaden. Abonneren op onze podcasts kan via iTunes of Soundcloud. Daar vindt u ook de vorige afleveringen. Voor Android is er de Google Podcasts-app. Als u daarin via de zoekfunctie Studio Nibelheim intypt, komt u vanzelf bij de podcasts. De podcasts zijn ook te vinden op Spotify.

Vorig artikel

Opera in de media: week 38 van 2019

Volgend artikel

Luik toont verrassend slot in Butterfly

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.