BinnenkortNieuws

Met opent bioscoopseizoen met Turandot

De Metropolitan Opera opent zijn bioscoopseizoen op 12 oktober met Turandot van Puccini. De titelrol in de klassieke productie van Franco Zeffirelli wordt gezongen door Christine Goerke.

Christine Goerke als Turandot. (© Marty Sohl / Metropolitan Opera)

Franco Zeffirelli’s enscenering van Turandot is één van de succesvolste producties van de Metropolitan Opera. Al sinds 1987 staat die op het repertoire van de Met. Twee keer werd de regie op dvd vastgelegd en in januari 2016 was de productie al eens in bioscopen te zien als onderdeel van de Live in HD-serie van het New Yorkse operahuis.

In 2016 zongen Nina Stemme en Marco Berti de hoofdrollen van de ijskoude prinses Turandot en de onbevreesde prins Calàf, dit keer treden sopraan Christine Goerke en tenor Yusif Eyvazov aan. Ze worden vergezeld door Eleonora Buratto als Liù en James Morris als Timur. Op de bok staat chef Yannick Nézet-Séguin.

De bioscoopproducties van de Met bereiken inmiddels meer dan 2.200 theaters in meer dan 70 landen. In Nederland nemen onder meer Pathé, Foroxity Filmarena en Theater de Speeldoos in Baarn deel aan de serie.

Zie voor meer informatie de website van de Metropolitan Opera.

Hieronder zingt Yusif Eyvazov de beroemdste aria uit de opera, ‘Nessun dorma’:

Vorig artikel

Actie: met korting naar Raoul Steffani!

Volgend artikel

Clayton zingt drie liedcycli in Concertgebouw

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.