BinnenkortNieuws

Cité de l’Opera: Asmik, Jonas en Tosca

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 227.

Butterfly als alternatief
Programmawijziging op OperaVision: vanaf vrijdag geen Fedora maar wel Madama Butterfly, met in de titelrol Asmik Grigorian en voor het orkest Lawrence Renes.

Frosch met Nederlands aandeel
Als Elza van den Heever en Yannick Nézet-Séguin in New York klaar zijn met Wozzeck, gaan ze aan de slag met Die Frau ohne Schatten. Te zien in verschillende steden, waaronder Rotterdam op zondag 23 februari. Er is in de concertante uitvoering van Strauss’ opera fijne Nederlandse inbreng van Michael Wilmering, Thomas Oliemans en Katrien Baerts, evenals twee Nederlandse koren.

Wien, nur Du allein
“Ik blijf aan de oppervlakte, maar wel een hele mooie oppervlakte”, zegt Jonas Kaufmann over zijn recital ‘Vienne’ in Parijs.

Bachtijd
Bij veel zangers komt deze partituur in deze tijd van het jaar van de plank. Het passieseizoen gaat over een paar weken beginnen.

Jetske strikes again
Opnieuw werkt de Nederlandse regisseur Jetske Mijnssen aan een barokopera. De komende productie is in Gelsenkirchen te zien.

Uit eigen huis
Een zeer Luikse productie van Don Carlos van Verdi met Paolo Arrivabeni voor het orkest en Stefano Mazzonis Di Pralafera in de regiestoel. Gregory Kunde en Ildebrando D’Arcangelo komen zingen.

120 jaar Tosca
Als u op de link naar deze video van Maria Callas klikt, dan hoort u als 1.166.780ste kijker van dit filmpje de aria ‘Vissi d’arte’.

Zing!
Levenlesje van de moeder van tenor Arturo Chacón-Cruz

Vorig artikel

KCO speelt programma rond Alceste

Volgend artikel

Place de l'Opera presenteert nieuw design

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.