BinnenkortNieuws

Ritratto beleeft virtuele wereldpremière

De Nationale Opera brengt Ritratto op zaterdag 21 maart alsnog in wereldpremière. Een opname van de generale repetitie van de nieuwe opera van Willem Jeths is vanaf 14.00 uur gratis op het YouTube-kanaal van het Amsterdamse operahuis te zien.

Scène uit Ritratto, met kostuums van Jan Taminiau. (© Ruth Walz)

Ritratto was één van de eerste grote premières die sneuvelde nadat de regering vorige week vergaande maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus aankondigde. De opera had op vrijdag 13 maart het startschot moeten zijn van de vijfde editie van het Opera Forward Festival in Amsterdam.

Virtueel wordt de opera nu toch voor het grote publiek toegankelijk gemaakt. Na de gratis stream op zaterdag 21 maart blijft de opname on demand beschikbaar, voor de duur dat DNO gesloten is.

Ritratto, gecomponeerd op een tekst van Frank Siera, wordt geregisseerd door Marcel Sijm. In de cast zijn onder anderen Verity Wingate, Polly Leech, Martin Mkhize, Lucas van Lierop en Frederik Bergman te zien. Amsterdam Sinfonietta verzorgt de begeleiding, gedirigeerd door Geoffrey Paterson.

De Nationale Opera zal na Ritratto nog meer producties online aanbieden. De programmering wordt dit weekend bekendgemaakt.

 

Vorig artikel

Digitale marktkraam: steun musici, koop cd's

Volgend artikel

Wereldpremière Ritratto op YouTube

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.