BinnenkortNieuws

Channa Malkin geeft recital in Den Bosch

Sopraan Channa Malkin en gitarist Izhar Elias geven op donderdag 18 juni een recital in de Willem Twee Toonzaal in Den Bosch. Ze brengen repertoire van hun cd Songs of Love and Exile, dat draait om het thema ballingschap.

Sopraan Channa Malkin en gitarist Izhar Elias. (© Merlijn Doomernik)

Ballingschap is een thema dat Channa Malkin en Izhar Elias door hun familiegeschiedenis na aan het hart ligt. Voor Songs of Love and Exile combineerde het duo een selectie Sefardische liederen met een moderner werk van Castelnuovo-Tedesco, een Italiaanse componist die naar Amerika vluchtte toen zijn muziek in fascistisch Italië werd verboden.

Rode draad door het programma is een gevoel van heimwee, een diep verlangen naar een vaderland dat buiten bereik ligt. ‘Ik ken het gevoel dat een deel van je hart ergens anders ligt’, vertelde Channa Malkin in een interview met Place de l’Opera rond de release van de cd vorig jaar. ‘De Nederlandse cultuur is voor mij vertrouwd, maar mijn familie woont ver weg en dat was als kind een gemis. Dat gevoel spreekt uit de liederen.’

Malkin en Elias voeren hun recitalprogramma tweemaal uit: om 19.00 en om 21.30 uur. Voor elk concert worden zes tweepersoonstickets en achttien eenpersoonstickets verkocht. Zie voor meer informatie de website van de Willem Twee Toonzaal.

Recent waren Malkin en Elias te gast in Podium Witteman om over hun programma te praten.

Vorig artikel

Massenets Don César: heerlijke zomerkost

Volgend artikel

Albrecht benoemd tot erelid Wagnergenootschap

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.