Nieuws

Albrecht benoemd tot erelid Wagnergenootschap

Marc Albrecht is benoemd tot erelid van het Wagnergenootschap Nederland. De Duitse dirigent nam dit seizoen afscheid van het Nederlands Philharmonisch Orkest en De Nationale Opera, waar hij sinds 2011 chef-dirigent was.

Marc Albrecht. (© Marco Borggreve)

Het Wagnergenootschap kent Albrecht de onderscheiding toe ‘vanwege zijn vele, telkens zeer uitzonderlijke uitvoeringen van Wagners muziekdrama’s die hij gedurende zijn dirigentschap bij De Nationale Opera bijna elk seizoen uitbracht’. Het genootschap roemt Albrechts directies als ‘vernieuwde, welhaast unieke klankbelevingen van ongekende transparantie’.

Bij het erelidmaatschap hoort een laudatio en een uitreiking van een oorkonde. Die zullen vanwege de coronacrisis volgend jaar plaatsvinden, wanneer alsnog officieel bij het afscheid van Albrecht wordt stilgestaan.

Andere ereleden van het Wagnergenootschap zijn onder anderen Hartmut Haenchen, Pierre Aud, Eva-Maria Westbroek en Edo de Waart.

Vorig artikel

Channa Malkin geeft recital in Den Bosch

Volgend artikel

Mijn Strauss: Die Liebe der Danae

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.