BinnenkortNieuws

DNO kort Le nozze di Figaro in

De Nationale Opera (DNO) laat de acht voorstellingen van Le nozze di Figaro in november doorgaan. De bekende opera van Mozart wordt wel ingekort tot twee uur en wordt zonder pauze opgevoerd.

Scène uit Le nozze di Figaro bij De Nationale Opera, tijdens de vorige speelreeks. (© Monika Rittershaus)

Dat Le nozze di Figaro op de planning zou blijven staan, had DNO al eerder besloten, maar over de exacte vorm werd nog nagedacht. De recente aanscherping van de coronaregels en de daaropvolgende reducering van de zaalcapaciteit in Nationale Opera & Ballet tot 250 toeschouwers zetten de productie weer onder druk. Maar donderdag bevestigde DNO dat de productie doorgaat.

Regisseur David Bösch en dirigent Riccardo Minasi hebben samen de opera van Mozart onder handen genomen en ingekort tot ongeveer twee uur. Die twee uur worden zonder pauze gespeeld.

Bösch’ productie opende in 2016 het seizoen van DNO. Voor de reprise heeft het Amsterdamse operahuis naar eigen zeggen een ‘jong ensemble van rising stars’ geëngageerd, waarvan de meesten bij DNO debuteren. De sopranen Ruzan Mathashyan en Natalia Tanasii delen de rol van Contessa. De Chinese sopraan Ying Fang zingt Susanna en de Italiaanse bas Riccardo Fassi is Figaro. Bariton Davide Luciano zingt graaf Almaviva. Polly Leech, alumna van De Nationale Opera Studio, speelt Cherubino en huidig lid van de studio Sam Carl vertolkt de rol van Antonio.

Zie voor meer informatie over de productie de website van De Nationale Opera.

Vorig artikel

Tien Amsterdamse zalen krijgen ontheffing

Volgend artikel

De operahuizen gaan weer open: Londen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.