BinnenkortNieuws

Radio 4 herhaalt uitzending Guillaume Tell

Radio 4 zendt op zaterdagmiddag 14 augustus nogmaals de uiterst succesvolle ZaterdagMatinee-uitvoering van Rossini’s opera Guillaume Tell uit. De uitzending was nog niet eerder herhaald op de klassieke muziekzender.

De ZaterdagMatinee scoorde op 12 december 2009 een grote hit met de concertante uitvoering van Guillaume Tell in het Concertgebouw. Publiek en pers waren razend enthousiast over de uitvoering onder leiding van maestro Paolo Olmi.

Omdat Radio 4 kort na de live-uitzending overschakelde op haar ‘feestdagen-programmering’ verviel de gebruikelijke herhaling van de opera op de dinsdagavond. Op zaterdagmiddag 14 augustus wordt de opera echter alsnog herhaald.

Het werk van Rossini wordt uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor (uitgebreid met mannen van het Staatskoor Litouwen) en door een cast van onder andere Michele Pertusi, John Osborn, Marina Poplavskaya, Mirco Palazzi en Ilse Eerens.

De uitzending begint om 13.00 uur. Zie voor meer informatie de website van Radio 4 of NPS Podium.

Vorig artikel

New Opera Amsterdam maakt debuut

Volgend artikel

Tania Kross zingt Moessorgski-liederen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.