Home » Binnenkort

David Prins regisseert Scottish Delights

Den Haag29 september 2010 Geen reacties

David Prins regisseert op 1 en 3 oktober Scottish Delights, een theatraal concert met Schotse evergreens in muzikale bewerkingen van meesters als Haydn, Beethoven en Pleyel. Het amateurgezelschap Liefhebbers voor liefhebbers voert de muziek uit.

Scottish Delights is een voorstelling rond diverse Schotse liederen, liederen die muziekverzamelaar George Thomson ooit door zijn vriend Robert Burns van nieuwe teksten liet voorzien en door grote componisten uit die tijd – Haydn, Beethoven, Pleyel – liet bewerken.

De liederen zijn door de Nederlandse regisseur David Prins verwerkt tot een nieuw libretto voor een theatraal concert. Hij maakt daarbij ook gebruik van fragmenten uit de brieven van Thomson en Burns. De voorstelling telt scènes over tal van onderwerpen: liefde en afwijzing, plezier en verdriet, soberheid en drankzucht en, vooral, het vinden van geluk en troost in muziek en poëzie.

De vijf zangers van amateurgezelschap Liefhebbers voor liefhebbers voeren de liederen uit, begeleid door een pianotrio, en vertellen de verhalen erachter.

De voorstellingen vinden plaats op 1 en 3 oktober in Stadsherberg ’t Goude Hooft in Den Haag, ‘een locatie waar deze muziek thuishoort’, aldus het gezelschap.

Zie voor meer informatie de website van Liefhebbers voor liefhebbers.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.