Nieuws

David Prins nieuwe leider Hollands Diep

David Prins volgt per 1 oktober 2017 Cilia Hogerzeil op als artistiek leider van Muziektheater Hollands Diep. Hogerzeil neemt in september afscheid met de productie Julia & Romeo.

David Prins.
David Prins.

Cilia Hogerzeil richtte in 2001 Muziektheater Hollands Diep (MHD) op. Het gezelschap brak dat jaar door met een voorstelling van Achnathon van Philip Glass. Daarna legde MHD zich vooral toe op hedendaags en nieuw gecomponeerd repertoire.

Hogerzeil vindt het na meer dan vijftien jaar tijd voor een opvolger, “die met frisse moed en visie nieuwe wegen kan ontwikkelen”, aldus het gezelschap. Gekozen is voor David Prins, een Nederlandse operaregisseur. “Hij is een veelzijdige, originele theatermaker, die oud én modern repertoire tot succesvolle voorstelling weet te maken, zowel in reguliere theaters als op locatie”, stelt MHD.

De nieuwe productie Julia & Romeo, die op 1 september in première gaat in Theater Inter Amicos in Dordrecht, wordt de laatste voorstelling van Cilia Hogerzeil voor MHD. Julia & Romeo vertelt het bekende verhaal van Shakespeare vanuit het perspectief van Julia, met muziek van onder anderen Gounod en Prokofjev.

Cilia Hogerzeil blijft na haar afscheid actief als freelance regisseur.

Vorig artikel

Operadagen 2017: Have a Good Day!

Volgend artikel

Operadagen 2017: Uwe Leipe Mastdramnis

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.