Home » Binnenkort

Gottschalk regisseert Rigoletto bij IOP

1 november 2010 Geen reacties

Internationale Opera Producties toert de komende twee weken langs diverse Nederlandse en Belgische theaters met een productie van Rigoletto. De bekende opera van Verdi wordt geregisseerd door Frank-Bernd Gottschalk, koor en orkest zijn afkomstig van de Staatsopera van Stara Zagora.

Internationale Opera Producties (IOP) viert dit seizoen haar tienjarig bestaan. Het begon het seizoen met de klassieker Tosca van Puccini, nu is nog zo’n hit uit het operarepertoire aan de beurt: Rigoletto van Giuseppe Verdi.

Rigoletto gaat over de hertog van Mantua, die er zijn levensdoel van lijkt te hebben gemaakt om zoveel mogelijk meisjes het hof te maken. Zijn slachtoffers worden bespot door de nar Rigoletto, tótdat de hertog ook zijn dochter, Gilda, inpalmt. Rigoletto vraagt de huurmoordenaar Sparafucile om de hertog uit de weg te ruimen, maar Gilda komt daar achter en offert zich voor de hertog op.

Frank-Bernd Gottschalk, die vaker producties regisseert voor IOP, heeft zich voor zijn enscenering laten inspireren door de beelden en de sfeer van de film La dolce vita van Frederico Fellini. Hij werkt samen Karel Spanhak (decor) en Marrit van der Burgt (kostuums).

Voor de muzikale invulling werkt IOP samen met de Staatsopera van Stara Zagora, uit Bulgarije. Dat gezelschap levert koor en orkest, die geleid worden door Krasimir Kashev.

De hoofdrollen zijn dubbel bezet. Alfrio Grasso en Volodymyr Openko delen de rol van Rigoletto, Camilla Corsi en Karina Skrzeszewska zijn te horen als Gilda en Giorgio Casciarri en Theodore Chletsos zingen de rol van de hertog van Mantua.

De tournee ging zondag 31 oktober van start in IJmuiden. Tot en met donderdag 11 november is de opera nog tien keer te zien in theaters in Nederland en België. Zie voor meer informatie de website van Internationale Opera Producties.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.