FeaturedNieuws

Trailers: Veel opera bij Arthaus en C Major

De labels Arthaus Musik en C Major hebben vandaag de nodige operatitels op de Nederlandse markt (her)uitgebracht. Er zijn onder meer dvd’s van nieuwe producties van Salome, Simon Boccanegra en Die Entführung aus dem Serail.

Uit Baden-Baden komt een nieuwe productie van Salome, vorig jaar opgenomen. Angela Denoke zingt de titelrol en de Nederlandse tenor Marcel Reijans is te zien als Narraboth. Op de bok staat Stefan Soltesz en de in Amsterdam niet onbekende regisseur Nikolaus Lehnhoff regisseert.

Hieronder de trailer:

Iets ouder is Federico Tiezzi’s productie van Simon Boccanegra uit het Teatro alla Scala. Het werd in 2010 opgenomen met Plácido Domingo in de titelrol. Domingo’s optreden was onderdeel van een Boccanegra-tour waarmee hij zich in diverse grote operahuizen als bariton liet zien.

Daniel Barenboim dirigeert en de rest van de cast bestaat uit onder andere Ferruccio Furlanetto, Anja Harteros en Fabio Sartori. Hieronder de trailer:

Arthaus heeft naast deze titels oudere producties van Lehárs operette Paganini (een film uit 1973 met onder andere Teresa Stratas), Rossini’s Il barbiere di Siviglia uit Parijs (2002) en Giordano’s Andrea Chénier uit Bologna (2006).

C Major komt met een kersverse uitgave van Die Entführung aus dem Serail, een bekend werk van Mozart. De productie werd in 2010 opgenomen in Barcelona, met onder andere Diana Damrau, Olga Peretyatko, Christoph Strehl en Franz-Josef Selig in de cast. Ivor Bolton dirigeert, Christof Loy regisseert.

Hieronder een fragment uit de productie. Damrau zingt ‘Martern aller Arten’.

C Major heeft tot slot ook een productie uit 2008 van Wagners Tannhäuser uitgegeven. Ook deze productie komt uit Barcelona. Peter Seiffert zingt de titelrol, Sebastian Weigle dirigeert en Robert Carsen verzorgt de enscenering.

Zie voor meer informatie de website van distributeur C&S Entertainment. Zie ook de etalage van nieuwe uitgaven van C Major en Arthaus Musik op de homepage van Place de l’Opera.

Vorig artikel

Klaus Mertens voert Winterreise uit

Volgend artikel

Hoofdredactioneel: Darmsnaren

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.