Home » Achtergrond, Featured, Operacast

Podcast: Nicolas Mansfield (Reisopera)

Enschede19 oktober 2012 Geen reacties

Deze weken maakt Place de l’Opera een tournee langs de grote operahuizen die Nederland rijk is: De Nederlandse Opera, de Nationale Reisopera en Opera Zuid. In deel 2 een gesprek met Nicolas Mansfield, die per 1 januari 2013 Guus Mostart opvolgt als intendant van de Reisopera.

Nicolas Mansfield (foto: Gerard de Haan).

De laatste voorstelling van Götterdämmerung op 16 oktober markeerde het einde van een periode voor de Reisopera. Het gezelschap moet door de bezuinigingen afscheid nemen van het gros van zijn werknemers en verdergaan als kleine productiekern. Die ombouw is inmiddels in volle gang.

Ondanks de betreurenswaardige inkrimping van het gezelschap zit toekomstig algemeen directeur Nicolas Mansfield vol plannen, ideeën en vernieuwing voor de toekomst. Place de l’Opera vroeg hem naar de ambitieuze productie van Tristan und Isolde waar hij mee wil beginnen, de andere producties die de komende seizoenen op de planning staan en nog veel meer.

Lees ook de eerste podcast van deze serie, een interview met Jesús Iglesias Noriega, het nieuwe hoofd artistieke zaken bij De Nederlandse Opera.

Play

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.