AchtergrondFeaturedOperacast

Podcast: Wende zingt Winterreise

Op vrijdag 16 mei ging Wende zingt Winterreise in wereldpremière in Amsterdam. Componist Boudewijn Tarenskeen schreef nieuwe muziek bij de bekende cyclus van Schubert, Wende Snijders en pianist Gerard Bouwhuis voerden de 24 liederen uit. Place de l’Opera luisterde mee bij de doorloop, net voor de wereldpremière.

Gerard Bouwhuis en Wende Snijders (foto: Ben van Duin).
Gerard Bouwhuis en Wende Snijders (foto: Ben van Duin).

Boudewijn Tarenskeen vindt Wende Snijders de meest authentieke singer-songwriter van Nederland. De zangeres zong al eerder zijn werk: in 2012 voerde ze zijn versie van Schönbergs monodrama Erwartung uit. En nu klinkt dus Winterreise. Dat wil zeggen: de woorden van Wilhelm Müller, nieuw op muziek gezet door Tarenskeen. “Een onwijs mooi stuk”, zo zei Snijders toen ze het voor het eerst hoorde.

De voorstelling met Snijders en pianist Gerard Bouwhuis is gemaakt door dramaturg Janine Brogt en regisseur Gerardjan Rijnders. Na de première van afgelopen vrijdag zal Wende zingt Winterreise in januari terugkeren naar een groot aantal zalen in Nederland. Informatie daarover vindt u op de website van Wende zingt Winterreise.

U kunt de podcast hieronder beluisteren of u via iTunes abonneren. Voor het Androidplatform (smartphone en tablet) zijn er apps als iPP en BeyondPod.

Vorig artikel

Meeslepende Thaïs boekt succes in Bonn

Volgend artikel

Andrzej Dobber geeft visitekaartje af

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.