FeaturedGeen categorieReisverhalenWedstrijd

Aaike Nortier: Einde van dit avontuur.

De pas 19-jarige zangstudente, mezzosopraan Aaike Nortier werd uitgekozen door een vakjury om Nederland te vertegenwoordigen op het Europese zangcours, de Lions European Music Competition in Zagreb. Het is zeg maar het Eurovisie Songfestival voor klassieke zangers. Het concours vond plaat tijdens het Europaforum in Zagreb (van 26 t/m 28 oktober 2022). Aaike is student aan de ArtEZ University of the Arts in Zwolle, bij sopraan Claudia Patacca*.

Aaike is de jongste van alle deelnemers op het concours en ze hield voor Place de l’Opera een blog bij over haar grote avontuur.

Mezzosopraan en blogger Aaike Nortier. Foto:© La Mascotte

Vandaag de laatste twee berichten. Aflevering 6

DAG 6 ochtend

Gisteren was het een fantastische dag met iedereen. Ik heb het vreselijk naar mijn zin gehad met iedereen en ik heb een heel fijne nieuwe vriendengroep van fantastische zangers gemaakt.

Vandaag vliegen Claudia en ik terug naar Nederland en dan zit het er weer op. Deze week is echt als in een knip met de vingers voorbijgegaan. Ik heb heel veel nieuwe dingen gezien en geleerd en ik heb een fantastische ervaring die ik nooit zal vergeten.

Nu is het tijd om mijn koffer in te pakken en te ontbijten. Vanmiddag komt de taxi ons ophalen en naar het vliegveld brengen. Daarna komen mijn ouders me ophalen van het vliegveld en slaap ik fijn een nachtje thuis, in m’n eigen vertrouwde bed.

Avond

Op het vliegveld in Zagreb.

Hè hè, wat was dat een lange reis. We waren drie uur voor onze vlucht al op het vliegveld en moesten dus best lang wachten op onze vlucht. Die vertrok overigens ook wat later, waardoor ik ook weer later aankwam op Schiphol. Maar toen ik aankwam, werd ik door mijn ouders verrast:

Mijn ouders hadden een verrassing voor me op Schiphol. Foto: © Claudia Patacca

Morgen is weer een lange dag. Ik heb eerst om 13:00 uur een live tv- en radio interview bij Omroep Flevoland en daarna word ik om 17:30 gebeld om bij Hans Haffmans’ programma “Podium” op Radio4 een LIVE telefonisch interview te doen.

Ik ben vreselijk moe van de afgelopen dagen (misschien ook omdat ik vanochtend na het stappen pas om 05:00 uur in bed lag), dus slapen gaat zeker lukken. Morgen schrijf ik nog een conclusie aan deze blog en dan is ook dit avontuur aan zijn einde gekomen!

DAG 7

Radio interview bij Omroep Flevoland. Foto: © Claudia Patacca.

Wat heb ik een gigantisch avontuur beleefd. Zo snel als dat het opeens tijd was om naar Zagreb te gaan, zo snel is het ook plotseling weer voorbij. Vandaag ga ik gewoon weer naar school, moet ik weer studeren en heb ik weer repetities voor de operette waarin ik de hoofdrol zing. En ik heb wel een hele dag gehad om alles even te laten bezinken, maar alsnog voelt het alsof ik eigenlijk helemaal niet naar Zagreb ben geweest en alsof het allemaal één grote, fijne droom was. Ik heb het zo ontzettend naar mijn zin gehad daar en ik heb heel veel geleerd. Ik hoop dat ik deze ervaring voor altijd mee kan nemen in alles wat ik doe, want het is nu al een herinnering die ik zeer koester.

Ik wil nog even een speciaal dankwoord geven aan mijn lieve docent Claudia Patacca. Zij heeft mij zo fijn en liefdevol begeleid door deze hele ervaring heen, en me tegelijkertijd op de juiste momenten losgelaten. Ze was er ook op elk moment voor mij als ik iets nodig had. Ik heb echt het gevoel dat ik zowel zangtechnisch als persoonlijk alweer een heel stuk gegroeid ben en ik ben zo dankbaar dat we deze ervaring samen hebben kunnen delen.

Selfie met Claudia.

Verder lezen

Hier is aflevering 1 

Hier is aflevering 2

Hier is aflevering 3

Hier is aflevering 4

Hier is aflevering 5

 

Vorig artikel

´Anders zijn´voor 6-plussers

Volgend artikel

Abramovic overschat zich als Callas

De auteur

Redactie

Redactie