Buitenlands nieuwsNieuws

Koreaanse wint Koningin Elisabethwedstrijd

De Koreaanse sopraan Hong Haeran heeft het zevende zangconcours van de Koningin Elisabethwedstrijd gewonnen. Tenor Thomas Blondelle kreeg de tweede prijs en sopraan Elena Galitskaya ging met de derde prijs en de beide publieksprijzen naar huis.

De Koningin Elisabethwedstrijd is een internationale muziekwedstrijd in Brussel die afwisselend georganiseerd wordt voor pianisten, violisten en zangers. Dit jaar vond de zevende zangwedstrijd plaats.

De 29-jarige Hong Haeran werd door de jury beloond met de hoofdprijs. Haeran studeerde onder meer aan de Juilliard School en was vorig jaar finaliste in de befaamde Metropolitan Opera National Council Auditions.

De Belgische tenor Thomas Blondelle kreeg de tweede prijs toebedeeld. Blondelle maakte enige jaren deel uit van het ensemble van de opera van Braunschweig en is momenteel vaste solist bij de Deutsche Oper Berlin.

Hong Haeran.

Zowel de derde prijs als de publieksprijzen van de openbare omroepen in België (de Klara-Canvas-Cobrapublieksprijs en de Prix Musiq’3) gingen naar Elena Galitskaya, een Russische sopraan. Galitskaya zong onlangs onder meer in een drietal Mozart-opera’s in Lyon.

Ook de Franse mezzosopraan Anaïk Morel (vierde prijs), de Russische bariton Konstantin Shushakov (vijfde prijs) en de Franse mezzo Clémentine Margaine (zesde prijs) werden onderscheiden.

Filmpjes van alle deelnemers zijn nog tot september op de website van de Koningin Elisabethwedstrijd te bekijken. Vanaf 28 mei is er ook een dubbel-cd van de wedstrijd te verkrijgen.

Vorig artikel

Opera Studio voert Così fan tutte op

Volgend artikel

Hampson: ‘Wie ben ik? Dit is Gustav Mahler’

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.