Buitenlands nieuwsNieuws

Ticciati artistiek leider Glyndebourne

De jonge Brits-Italiaanse dirigent Robin Ticciati is benoemd tot artistiek leider van de Glyndebourne Opera. Hij pakt zijn taak vanaf 2014 op. Dat bericht Radio 4.

Ticciati begon in 2004 op zijn 21ste zijn dirigeercarrière en prijkt nu al op de Lijst van 10 Veelbelovende Jonge Dirigenten van het Britse tijdschrift Grammophone. Dit jaar dirigeert Robin Ticciati bij Glyndebourne Don Giovanni. Verder is hij onder meer te zien bij de Salzburger Festspiele en maakt hij zijn debuut bij de Metropolitan Opera.

,,Opera heeft mijn leven veranderd en daarom wil ik opera ook in de levens van andere mensen onder de 30 brengen”, zegt hij in een reactie op zijn benoeming. ,,Opera kunnen maken met zulke getalenteerde musici en een organisatie die veel aandacht schenkt aan de muzikale voorbereiding: dat is echt een voorrecht!

Vanaf 2014 zal Ticciati in Glyndebourne één opera per jaar leiden. Ook neemt hij de programmering en casting op zich. Hij volgt Vladimir Jurowksi op.

Vorig artikel

Opera op radio en tv: week 28

Volgend artikel

Vocalisten Concours start Summer School

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.