Home » Nieuws

Vocalisten Concours start Summer School

Den Bosch11 juli 2011 Geen reacties

Het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) heeft een Summer School in het leven geroepen voor zangstudenten en jonge zangers. De eerste editie vindt plaats van 4 tot en met 10 september. Onder andere Ileana Cotrubas en Nelly Miricioiu geven masterclasses.

De Summer School van het IVC bestaat uit individuele lessen en coachings, groepslessen en openbare masterclasses (ook toegankelijk voor publiek). De cursus wordt afgesloten met een slotconcert op 10 september in het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch.

De eerste editie van het IVC-initiatief staat in het teken van de belcanto-techniek, ,,de basis voor goed en gezond stemgebruik en het ontwikkelen van een soepele en expressieve stemvoering”, aldus het concours. Behandeld wordt repertoire van onder andere Händel, Mozart, Bellini, Donizetti, Rossini en Verdi.

Tijdens de Summer School krijgen de zangers les van grootheden in het vak: de sopranen Ileana Cotrubas en Nelly Miricioiu, de tenor Dennis O’Neill en Luca Gorla, een kopstuk in het belcanto-netwerk.

,,Het IVC hecht grote waarde aan het behoud van de kennis over stijlen in de klassieke muziek”, motiveert het concours de oprichting van de Summer School. ,,De zogenaamde belcanto-techniek, waarop de hele vocale klassieke traditie is gebaseerd, lijkt terrein te verliezen.”

Zie voor meer informatie de website van het Internationaal Vocalisten Concours.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.