Nieuws

Arthaus Musik brengt Domingo-box uit

Arthaus Musik heeft vandaag een speciale Plácido Domingo-box op de Nederlandse markt gebracht. Het is een homage aan de beroemde tenor, met drie volledige opera-opnames op dvd. Het label bracht verder ook een productie van Tsjaikovski’s Pique Dame uit.

Arthaus noemt de Domingo-box een homage aan ‘één van de beste en meest charismatische opera-artiesten van de laatste vijftig jaar’. De box bevat producties van L’Africaine van Meyerbeer, La Gioconda van Ponchielli en Samson et Dalila van Saint-Saëns.

De producties komen uit San Francisco en Wenen. Andere artiesten die in de voorstellingen voorbijkomen, zijn onder andere Shirley Verrett, Ruth Ann Swenson, Eva Marton en Wolfgang Brendel.

Arthaus Musik brengt ook een Parijse productie van Pique Dame van Tsjaikovski uit. De opname komt uit 2005 en is geregisseerd door Lev Dodin. De rollen worden vertolkt door onder andere Hasmik Papian, Nikolai Putilin en Vladimir Galouzine.

Ook C Major komt vandaag met enkele nieuwe titels. Daaronder een opname van het openingsconcert van de beroemde Salzburger Festspiele uit 2010. Daniel Barenboim stond toen op de bok voor de Wiener Philharmoniker. Zij voerden onder meer Bruckners Te Deum uit, met als solisten Elina Garanca, Dorothea Röschmann, Frans Josef Selig en René Pape.

Zie voor een overzicht van alle nieuwe titels van Arthaus Musik en C Major de website van distributeur C&S Entertainment. Zie ook de etalage met nieuwe uitgaven op de homepage van Place de l’Opera.

Vorig artikel

Discografie: Iphigénie en Aulide

Volgend artikel

Youtube-portret: Una voce poco fa

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.