Nieuws

Concerthuis zet Van Zweden in de picture

Jaap van Zweden neemt vandaag afscheid als chef van het Radio Filharmonisch Orkest. Voor het Radio 4 Concerthuis reden om de maestro flink in de picture te zetten. In het Concerthuis is de publiekstop 5 van concerten onder Van Zwedens leiding te beluisteren, evenals de drie Wagner-opera’s die hij de afgelopen jaren dirigeerde.

Luisteraars van Radio 4 kregen de kans hun favoriete concerten onder leiding van Van Zweden te kiezen. De vijf meest gekozen concerten zijn in het Concerthuis van de radiozender te beluisteren.

Een concert met violiste Simone Lamsma kwam als beste uit de bus. Ook concerten met repertoire van Britten, Bruckner, Verbey en Mahler werden veelvuldig gekozen.

Naast de top 5 concerten biedt het Concerthuis bezoekers ook de kans de drie Wagner-opera’s die Van Zweden de afgelopen jaren leidde nogmaals te beluisteren. Lohengrin, Parsifal en Die Meistersinger von Nürnberg staan de komende twee weken online.

Het Concerthuis is een nieuw initiatief van Radio 4. Alle concerten die op Radio 4 uitgezonden worden, zijn drie maanden lang terug te luisteren in het Concerthuis. Verder biedt het Concerthuis bijzondere opnamen uit het archief van Radio 4 aan. Op de website zijn diverse ‘virtuele concertzalen’ ingericht waar de bezoeker concerten kan zoeken.

Zie voor meer informatie de website van Radio 4 Concerthuis.

Vorig artikel

Stralende zang kleurt DNO’s Idomeneo

Volgend artikel

Trailers: Gloednieuwe Verdi en Strauss

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.