Home » Nieuws

Enschede krijgt nieuw kunstenfestival

Enschede2 juni 2009 Geen reacties

In Enschede wordt van 25 september tot en met 11 oktober een nieuw cultureel festival gehouden: Grenswerk. Onderdeel van het festijn is de uitvoering van Wagners Das Rheingold door de Nationale Reisopera.

De Reisopera gaat vanaf eind september beginnen aan een productie van Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner, als opening van haar seizoen. Op 26 september wordt afgetrapt met Das Rheingold. De opera is onderdeel, of zelfs hoogtepunt, van het nieuwe festival Grenswerk.

De zes voorstellingen in het Nationaal Muziekkwartier worden daardoor omkleed met allerlei andere evenementen van de twaalf grote culturele instellingen van Enschede. Dagelijks zijn er voorstellingen, exposities, lezingen en concerten. Op de markt en in warenhuizen worden operascènes opgevoerd.

Rein van der Lugt is artistiek leider van het nieuwe festival en vertelt TC Tubantia dat hij vooral aan de uitstraling van Enschede als cultuurstad wil werken. Het thema van de eerste editie is ‘Gesamtkunstwerk’, waarbij de nabijheid van Duitsland een rol speelt.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.