Home » Nieuws

Nieuw boek over opera en emotie

12 december 2011 1 reactie

Twee Vlaamse musicologen hebben een nieuw boek over opera op de markt gebracht: Opera, achter de schermen van de emotie. Het boek gaat over het denkproces dat achter opera schuilgaat en over het verleden en de toekomst van de kunstvorm.

,,Opera heeft een immense emotionele impact. Het is een springlevende kunstvorm die iets teweegbrengt waar andere kunstvormen nauwelijks aan toekomen. Maar wat gaat er schuil achter de emotie?” Zo leidt Uitgeverij Terra Lannoo de uitgave van Opera, achter de schermen van de emotie in.

In het boek geven experts uit de wetenschap en de praktijk hun kijk op het huidige denken over opera. Vier onderwerpen staan centraal: dramaturgie, operakritiek, operageschiedenis en visie en beleid. Ook worden er enkele voorstellingen uit Brussel, Antwerpen, Gent en Amsterdam geduid en geïnterpreteerd volgend ‘de nieuwste inzichten’, aldus de uitgeverij.

Het boek is geschreven door Francis Maes, professor musicologie in Gent, en musicoloog Piet De Volder, sinds 1993 als dramaturg werkzaam bij de Vlaamse Opera. Volgens Terra Lannoo is het boek geschikt voor zowel kenners die zich willen verdiepen als voor beginnende operaliefhebbers die alles over de kunstvorm willen weten.

Het boek telt zo’n 300 pagina’s en is voor € 39,99 verkrijgbaar, onder meer op de website van Terra Lannoo.

door

1 reactie »

  • enm zei:

    had de recensent het boek niet ff kunnen lezen (nu is t meer reclame….)? zou graag willen weten of het boek zijn verwachtingen waar maakt. hoop dat iemand nog een mooie comment kan geven.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.