Nieuws

Trailers: Vijf operatitels bij Arthaus Musik

Arthaus Musik heeft vandaag vijf nieuwe en oudere operatitels op dvd uitgebracht. Onder de uitgaven opera’s als Xerxes, Fidelio en Il barbiere di Siviglia. Lees verder voor enkele trailers.

Uit het Teatro Regio Di Parma brengt Arthaus een recente productie (2011) van Il barbiere di Siviglia, de populaire opera van Rossini. De enscenering werd gemaakt door Stefano Vizioli en op de bok stond Andrea Battistoni. In de hoofdrollen waren onder andere Dmitry Korchak, Luca Salsi en Ketevan Kemoklidze te horen.

Hieronder de trailer:

Iets ouder is de productie van Le Coq d’Or van Rimsky-Korsakov, die door Arthaus op Blu-Ray is uitgebracht. Deze voorstelling komt uit het Théâtre Musical de Paris en is opgenomen in 2002, met onder andere Yuri Maria Saenz in de cast en Kent Nagano voor het orkest.

Hieronder de trailer:

Uit het ‘gouden archief’ komt een registratie van Beethovens enige opera Fidelio. Die werd in 1962/1963 in Berlijn opgevoerd om de 50e verjaardag van de Deutsche Oper te vieren. Op het toneel stonden grote solisten als Walter Berry, James King en Christa Ludwig. Maestro Artur Rother, die een grote rol in de geschiedenis van het operahuis speelde, stond op de bok.

Hieronder de trailer:

Van de English National Opera komt een productie van Händels Xerxes, opgenomen in 1988. Onder andere Anne Murray, Christopher Robson, Lesly Garrett en Valerie Masterson zongen in die productie. De eminente Charles Mackerras stond op de bok.

Hieronder de trailer:

Ten slotte heeft Arthaus – net als bij de vorige paar releases – een oude operettefilm heruitgebracht. Dit keer gaat het om Die Dollarprinzessin, een operette van Leo Fall, verfilmd in 1971.

Hieronder de trailer:

Zie voor meer informatie de website van distributeur C&S Entertainment. Zie ook de etalage van nieuwe uitgaven van Arthaus Musik, C Major, Hardy Classics en EPC op de homepage van Place de l’Opera.

Vorig artikel

Zürich: Een Don Carlo om cadeau te doen

Volgend artikel

Hoofdredactioneel: Voorkennis

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.