Buitenlands nieuwsNieuws

Filmpje van Russische Cardiff-winnaar

De Russische sopraan Ekaterina Shcherbachenko heeft de BBC Cardiff Singer of the World 2009 gewonnen. Ze ‘versloeg’ de vier andere zangers die waren doorgestroomd naar de finale. De publieksprijs ging naar de Italiaanse tenor Giordano Lucà.

Afgelopen zondag (14/6) vond de finale van de prestigieuze competitie plaats in de St. David’s Hall in Cardiff. Onder het toeziend oog van directeuren van operahuizen, casting directors, managers, impresario’s en tal van andere hongerigen naar jong talent, namen twee sopranen, een tenor, een bas en een countertenor het tegen elkaar op.

Van hen was Ekaterina Shcherbachenko de beste, vond de jury. Zij krijgt 15.000 pond, een trofee en de kans op contracten met de BBC en de Welsh National Opera. Ze zong aria’s van Gounod, Puccini en Stravinsky.

Het publiek verkoos echter de Italiaan Giordano Lucà tot winnaar. Hij gaat naar huis met 2.000 pond. De tenor is nog maar 21 jaar en Cardiff was voor hem de eerste keer dat hij met een orkest optrad.

De competitie begon met 25 finalisten uit diverse landen. De andere finalisten waren Eri Nakamura, een Japanse sopraan, Jan Martiník, een Tsjechische bas, en Yuriy Mynenko, een countertenor uit Oekraïne.

Zie hieronder een filmpje van Shcherbachenko in de finale. Ze zingt ‘Signore, ascolta!’ uit Turandot van Puccini.

Vorig artikel

Tiener bereidt Seattle voor op Ring

Volgend artikel

Zeer geslaagde Prophète in openlucht

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.