Buitenlands nieuwsNieuws

Tiener bereidt Seattle voor op Ring

De Seattle Opera heeft een laagdrempelige manier gevonden om haar productie van de Ring des Nibelungen van Richard Wagner te promoten onder nieuw publiek. Een tiener gaat de voorbereiding van de productie volgen via filmpjes, een blog, Facebook en Twitter.

In augustus gaat het Amerikaanse operahuis de volledige Ring-cyclys van Wagner uitvoeren. De cast bestaat onder andere uit de veelgeroemde mezzo Stephanie Blythe, Greer Grimsley en Richard Paul Fink.

De 19-jarige Cassidy Quinn Brettler is na een aantal voorrondes en 6500 uitgebrachte stemmen verkozen tot de tiener die in een ‘reality-style videoserie’ de voorbereiding van deze Ring-productie mag gaan volgen. Dat onder de noemer ‘Confessions of a first-time operagoer’.

Ze gaat tijdens de zomer achter de schermen kijken en haar bevindingen aan het grote publiek bekendmaken door filmpjes, een blog, Facebook en Twitter. Ze mag repetities bijwonen, artiesten en Wagner-fans spreken, achter het toneel kijken en meer.

De Seattle Opera hoopt hiermee de lijvige opera van Wagner op tienertoegankelijke wijze onder de aandacht te brengen.

Vorig artikel

Jong talent in laatste Opera per Tutti

Volgend artikel

Filmpje van Russische Cardiff-winnaar

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.