Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Herstel Villazón gaat langer duren

Wenen17 juni 2009

door

Het herstel van de bekende tenor Rolando Villazón gaat langer duren dan gedacht. De Mexicaan heeft nu ook een geplande voorstelling van Carmen in Wenen in mei volgend jaar afgezegd, terwijl hij eerst alleen zijn voorstelling van 2009 had geannuleerd.

Villazón moest onlangs een operatie ondergaan aan een cyste op zijn stembanden, waardoor hij de rest van het jaar uit de running zou zijn. Concerten in onder meer het Concertgebouw en enkele grote operahuizen laste hij daarom af.

De tenor hoopte dat hij begin 2010 weer kon terugkeren op het toneel, maar dat blijkt nu aan de vroege kant. Villazón heeft namelijk ook een Carmen-productie met Anna Netrebko en Elina Garanca bij de Wiener Staastsoper afgezegd. Een productie die in mei 2010 zou plaatsvinden. Dat bericht The Associated Press.

Villazón zou volgens Oostenrijkse media wel gaan proberen de voorstelling later alsnog te geven. Ioan Holender, directeur van het Weense operahuis, liet ondertussen weten het helemaal te begrijpen dat de tenor niet aanwezig kan zijn.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.