Home » Binnenkort

DNO sluit Opera aan de Zaan af

Amsterdam13 juni 2018

door

De Nationale Opera liet dit seizoen 7.000 kinderen van 25 basisscholen in de Zaanstreek kennismaken met de wereld van opera. Op 22 juni wordt het project, Opera aan de Zaan genaamd, afgesloten met een ‘grande finale’ in het hart van Zaandam.

De 7.000 kinderen (4 tot en met 12 jaar) maakten dit schooljaar kennis met zingen, musiceren, regisseren en decors en kostuums ontwerpen en maken. Ze maakten ook een eigen voorstelling en bezochten een opera in Nationale Opera & Ballet.

De afsluiting van Opera aan de Zaan bestaat uit meerdere evenementen in Zaandam, die tussen 15.00 en 20.00 uur op verschillende locaties plaatsvinden.

In het Zaantheater worden voorstellingen gegeven met musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest, professionele operazangers en leerlingen van de scholen. Op de Burcht presenteren de scholen wat ze het afgelopen operajaar hebben gedaan en geeft het Opera aan de Zaankoor (150 leraren en ouders) een optreden onder leiding van Hans Veldhuizen. In de Oostzijderkerk exposeren de scholen kunstwerken van plastic soep – het thema van de kindervoorstelling Hondenhartje die de scholieren dit seizoen bij De Nationale Opera hebben gezien.