Home » Nieuws

Domingo keert terug naar Amsterdam

Amsterdam19 november 2012 9 reacties

Plácido Domingo keert op 13 juni 2013 terug naar Amsterdam, waar hij in 1990 voor het laatst zong. De beroemde tenor zal samen met het Orkest der Lage Landen optreden in het Ziggo Dome.

Plácido Domingo (foto: Sheila Rock).

De details van het optreden van Domingo worden op 27 november bekendgemaakt. Duidelijk is al wel dat de operaster zal optreden met het Orkest der Lage Landen onder leiding van Walter Proost en dat hij behalve het Ziggo Dome ook de Ethias Arena in Hasselt (België) zal aandoen, waar zijn concert op 23 juni staat ingepland.

,,Ik herinner nog dat ik Verdi’s Ernani in Amsterdam heb gezongen in 1972”, zegt Domingo in een reactie. ,,Jammer genoeg heb ik niet veel mogelijkheden gehad om sindsdien in Nederland op te treden, enkel een concert in 1990. Het is een land met een geweldige muziekgeschiedenis en ik ben trots en blij dat ik hier weer kan optreden, meer dan 40 jaar na mijn Nederlandse debuut.”

door

9 reacties »

 • Michiel Floris zei:

  Ben benieuwd wat het repertoire gaat worden voor 17.000 toeschouwers…

 • Nelly Barendregt zei:

  Geweldig nieuws en wat een perfecte gelegenheid voor de Stichting Edison om hem eindelijk de voor 200% verdiende Oeuvre Edison toe te kennen en uit te reiken tijdens het concert.

 • Gerard zei:

  Domingo is voor de nederlandse opera liefhebber natuurlijk een begrip maar ik vraag me af of je daarmee een stadion vult. Daarbij, Domingo is toch als tenor nu echt wel allang over z’n hoogtepunt heen, een stralende hoogte hoef je bij hem niet meer te verwachten sja, zit je daar dan op te wachten? En dan is het natuurlijk ook nog eens versterkt, gegarandeerd dat elke subtiliteit verloren gaat.

 • Nelly Barendregt zei:

  Hallo Gerard,

  Misschien leuk om dit concert van 4 juni vorig jaareens te bekijken: Domingo is namelijk nog heel goed in staat een prachtig concert af te leveren. Laten we blij zijn dat wij nog van hem kunnen genieten.

  http://www.youtube.com/watch?v=gib96UvecaY

 • Olivier zei:

  “Met het Orkest der Lage Landen in het Ziggo Dome.” Dat wordt weer genieten voor de operaliefhebber: elektronisch versterkte Music for the Millions, even een paar ton ophalen. Maar slechter dan de Ernani in 1972 zal het onmogelijk kunnen worden. En met een beetje geluk hebben we Juliette Gréco in het voorprogramma.

 • kersten zei:

  Over electronische versterking gesproken: vandaag weer die prachtige
  Rigoletto op Brava uit het Sydney Opera House (evenmin als A’dam
  befaamd door zijn akoestiek). Prachtig, maar in ensembles een Hertog
  van Mantua voorzien van zo`n musicalmicrofoontje. In een operatheater kan en wil ik daar niet aan wennen. Ik hoor/lees nooit
  iets over dit verschijnsel. Ben ik de enige met zo’n allergie?

 • Spen zei:

  Nee Kersten, ik vind het ook vreselijk. Als een operazanger met versterking zingt gaat er meteen 50% van zijn/haar epicness af en dat vind ik erg jammer. Het feit dat operazang puur lichamelijk is maakt het juist zo geweldig! Ik heb nog liever dat ik een zanger slecht kan horen dan dat het met versterking zingt.

  Maar goed, er zijn natuurlijk uitzonderingen, zoals in arena’s en buiten ect. Dan wil ik het door de vingers zien.

 • Anneke Cremers zei:

  Mooie herinneringen, dank voor deze tip. Ik zag afgelopen week een aankondiging van stadionoptredens van Domingo in Duitsland volgend jaar. Hoopgevend.

 • Sven zei:

  Voor de liefhebbers, hier een video met Placido en o.a. Pavarotti! https://www.youtube.com/watch?v=kFsI-czkebc

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.