Buitenlands nieuwsNieuws

Opera Europa confereert in Wenen

Onder het thema ‘Citizenship’ komen vertegenwoordigers van operaorganisaties uit ruim 30 landen begin april in Wenen bijeen om te confereren over hun kunstvorm. De conferentie wordt georganiseerd door Opera Europa en RESEO en blikt ook vooruit op de Europese Operadagen, die in mei zullen plaatsvinden.

Jonas Kaufmann kondigt het programma van de Europese Operadagen 2013 aan (foto: Mathias Bothor).

Opera Europa verenigt 127 operagezelschappen en -festivals uit 35 landen. RESEO is de ‘paraplu-organisatie’ voor opera- en danseducatie. Samen organiseren ze van 3 tot en met 7 april een voorjaarsconferentie in Wenen.

Het thema is ‘Citizenship’, wat slaat op het recht van Europese burgers op cultuur, in de breedst mogelijke zin. De operahuizen en -festivals buigen zich in Wenen door middel van speeches, debatten, workshops, forums en evenementen over het thema, aan de hand van de steekwoorden ‘economy’, ‘entitlement’, ‘equality’, ‘education’ en ‘excellence’.

De conferentie blikt ook vooruit op de Europese Operadagen, die op 11 en 12 mei in tal van landen gehouden worden. Ook in Nederland moet dat evenement meer gestalte gaan krijgen. Daarvoor kwamen vertegenwoordigers van Nederlandse operaorganisaties eerder deze maand al bijeen in Amsterdam (lees het artikel).

In een persconferentie met de allereerste beschermheer van het evenement, tenor Jonas Kaufmann, wordt op vrijdag 5 april het programma van de Europese Operadagen gepresenteerd.

Vorig artikel

Macbeth slaagt niet in Teatro alla Scala

Volgend artikel

Ontdekking rond eerste opera Caccini

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. J Baart de la Faille
    9 augustus 2013 at 09:31

    bestaat er website met programmering van (europese) operaproducties?