Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Opera Europa confereert in Wenen

Wenen30 maart 2013 1 reactie

Onder het thema ‘Citizenship’ komen vertegenwoordigers van operaorganisaties uit ruim 30 landen begin april in Wenen bijeen om te confereren over hun kunstvorm. De conferentie wordt georganiseerd door Opera Europa en RESEO en blikt ook vooruit op de Europese Operadagen, die in mei zullen plaatsvinden.

Jonas Kaufmann kondigt het programma van de Europese Operadagen 2013 aan (foto: Mathias Bothor).

Opera Europa verenigt 127 operagezelschappen en -festivals uit 35 landen. RESEO is de ‘paraplu-organisatie’ voor opera- en danseducatie. Samen organiseren ze van 3 tot en met 7 april een voorjaarsconferentie in Wenen.

Het thema is ‘Citizenship’, wat slaat op het recht van Europese burgers op cultuur, in de breedst mogelijke zin. De operahuizen en -festivals buigen zich in Wenen door middel van speeches, debatten, workshops, forums en evenementen over het thema, aan de hand van de steekwoorden ‘economy’, ‘entitlement’, ‘equality’, ‘education’ en ‘excellence’.

De conferentie blikt ook vooruit op de Europese Operadagen, die op 11 en 12 mei in tal van landen gehouden worden. Ook in Nederland moet dat evenement meer gestalte gaan krijgen. Daarvoor kwamen vertegenwoordigers van Nederlandse operaorganisaties eerder deze maand al bijeen in Amsterdam (lees het artikel).

In een persconferentie met de allereerste beschermheer van het evenement, tenor Jonas Kaufmann, wordt op vrijdag 5 april het programma van de Europese Operadagen gepresenteerd.

door

1 reactie »

  • J Baart de la Faille zei:

    bestaat er website met programmering van (europese) operaproducties?

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.