Nieuws

IVC organiseert Wagner Academie

Het Internationaal Vocalisten Concours organiseert van 22 tot en met 28 september een Wagner Academie voor jonge zangers in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Tijdens de zevendaagse cursus geven Wagner-vertolkers als Nadine Secunde, Siegfried Jerusalem en Eike Wilm Schulte les.

De Wagner Academie staat in het kader van de viering van 200 jaar Wagner en is bedoeld voor jonge, professionele zangers. Naast Secunde, Jerusalem en Schulte zal ook dirigent Ed Spanjaard zijn kennis aan de zangers overdragen. Spanjaard dirigeerde de afgelopen jaren een volledige Ring des Nibelungen bij de Nationale Reisopera.

De Academie biedt plaats aan maximaal zestien zangers, die een conservatoriumopleiding hebben afgerond of aan hun master bezig zijn. Maximumleeftijd is 36 jaar. Er zijn groepslessen, met aandacht voor zangtechniek, interpretatie en de Duitse taal, en er is privécoaching.

De cursus wordt op 28 september afgerond met een concert voor publiek. Daarnaast zijn er diverse masterclasses, lezingen en films die door het publiek bijgewoond kunnen worden.

Zangers kunnen zich tot 1 augustus inschrijven via de website van het Internationaal Vocalisten Concours. De kaartverkoop voor het publiek start medio mei via de website van het Theater aan de Parade in Den Bosch.

Vorig artikel

Vlaamse Opera brengt Wagner-hommage

Volgend artikel

Operadagen biedt ruimte voor jong talent

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.