Buitenlands nieuwsNieuws

Wagner wint van Verdi in Londens debat

Richard Wagner of Giuseppe Verdi? Het publiek van het ‘Verdi vs. Wagner’-debat dat het festival Deloitte Ignite 2013 op zondag in Londen organiseerde koos voor Wagner. De Duister kreeg 53 procent van de stemmen, Verdi 42 procent. De overige 5 procent kon niet beslissen.

Debat Verdi WagnerDeloitte Ignite is een hedendaags kunstenfestival dat voortgekomen is uit de samenwerking tussen Deloitte en het Royal Opera House. Het festival vindt deze maand verspreid over vier weekenden plaats in Londen en heeft als thema ‘Verdi/Wagner’.

Het festival van dit jaar is samengesteld door acteur, schrijver en presentator Stephen Fry. Hij leidde zondag ook het debat tussen Norman Lebrecht (voorstander van Verdi) en Philip Henser (voorstander van Wagner). Na afloop van de twee uur durende discussie kon het publiek op zijn favoriete componist stemmen.

Het Royal Opera House voerde de discussie ook op Twitter en zette maandag een overzicht van de meest interessante tweets online.

Zie voor meer informatie de Deloitte Ignite-pagina op de website van het Royal Opera House.

Hieronder het volledige debat, dat op YouTube werd geplaatst:

Vorig artikel

Royal Opera House brengt 5 opera's in bios

Volgend artikel

Matige Trovatore opent Matinee-seizoen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.