Buitenlands nieuwsNieuws

Nieuwe Duitse operaprijs in het leven geroepen

Het Duitse OPER! Magazine heeft een jaarlijkse operaprijs in het leven geroepen: de OPER! AWARDS. De prijs wordt op 21 september tijdens een galaevenement in het Konzerthaus Berlin voor het eerst uitgereikt in twintig verschillende categorieën.

“Het is absurd dat Duitsland het grootste aantal operahuizen ter wereld heeft, maar geen prijs uitreikt om de leidende nationale en internationale opera-artiesten te eren”, stelt OPER! Magazine-hoofdredacteur Ulrich Ruhnke, de initiatiefnemer van de nieuwe prijs. “Er zijn prestigieuze awards voor film en theater, maar niet voor opera. Het is de hoogste tijd dat we in Duitsland een passend en publiek eerbetoon brengen aan de meest complexe en uitdagende kunstvorm.”

Het magazine heeft “acht prominente journalisten” gevraagd om in de jury van de eerste editie van de OPER! AWARDS te zitten. Onder hen Ulrich Ruhnke zelf, Manuel Brug, Uwe Friedrich en Franziska Stürz.

Er worden in twintig categorieën prijzen vergeven. Daaronder ‘Beste zanger’, ‘Beste zangeres’, ‘Beste operahuis’ en verrassender categorieën als ‘Beste educatieprogramma’ en ‘Größtes Ärgernis’ (grootste irritatie).

Zie voor meer informatie de website van de OPER! AWARDS.

Vorig artikel

Oliemans wijdt Delft Chamber aan Orpheus

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Stuart, Pauline en Leo

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.