Buitenlands nieuwsNieuws

Jonas Kaufmann zingt Werther in bioscoop

De Metropolitan Opera zendt op zaterdag 15 maart live een nieuwe productie van Werther uit. Jonas Kaufmann zingt de titelrol in de opera van Jules Massenet, naast Sophie Koch als Charlotte. Alain Altinoglu dirigeert.

Sophie Koch en Jonas Kaufmann (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).
Sophie Koch en Jonas Kaufmann (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).

De productie van Werther is geregisseerd door Richard Eyre, van wie eerder zijn zeer succesvolle Carmen te zien was in bioscopen in de hele wereld. Het is voor het eerst in meer dan veertig jaar dat er een nieuwe Werther op het toneel van de Met wordt gezet.

Tenor Jonas Kaufmann en mezzosopraan Sophie Koch stonden eerder naast elkaar in een Werther in Parijs, die ook op dvd verscheen. Nu worden ze verenigd op het toneel van het New Yorkse operahuis, die de productie uitzendt in bioscopen en theaters in meer dan zestig landen.

Lisette Oropesa vertolkt de rol van Sophie en de Servische bas David Bižić maakt zijn Met-debuut in de rol van Albert. Verder zingt Jonathan Summers de Bailli. Zangeres Patricia Racette presenteert de uitzending.

Werther wordt uitgezonden in vele bioscopen in Nederland, waaronder CineMec in Ede en veertien vestigingen van Pathé.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera.

Vorig artikel

Seizoen Deutsche Oper Berlin 2014/2015

Volgend artikel

Overzicht: Operazangers in de passietijd (1)

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.