Binnenkort

Weekend Opera Utrecht brengt Otello

Weekend Opera Utrecht studeert binnenkort in één weekend tijd Verdi’s opera Otello in, met op zondagmiddag 13 september een concertante uitvoering in TivoliVredenburg. Het Nederlands Concertkoor, het Kinderkoor van de Zangschool Utrecht, een (semi)professioneel orkest en diverse professionele solisten werken aan het project mee.

Otello - Weekend Opera UtrechtWeekend Opera Utrecht (WOU) is een initiatief van dirigent Jan van Maanen. Het idee is om in een weekend tijd met vrijwillige inzet van professionele musici en vergevorderde amateurs een ‘snelkookpanopera’ tot stand te brengen, waar een groot publiek voor een bescheiden prijs van kan genieten.

De afgelopen jaren bracht WOU de opera’s Turandot, Carmen en Aida. Dit jaar staat Verdi’s klassieker Otello op het programma. Voor de titelrol is tenor Jeroen Bik gestrikt. Tegenover hem staat sopraan Lisette Bolle als Desdemona, terwijl bariton Willem de Vries de rol van intrigant Iago zingt. Tenor Martin van Os is Cassio en tenor Robert Kops zingt Roderigo.

Otello wordt op zondagmiddag 13 september om 14.30 uur uitgevoerd in de Grote Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht. Kaartprijs: vanaf 12,50 euro.

Zie voor meer informatie de website van Weekend Opera Utrecht.

Vorig artikel

Kwangchul Youn ster in Fliegende Holländer

Volgend artikel

Angenent wint Grand Prix de l'Opéra

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.