Buitenlands nieuwsNieuws

San Diego Opera twittert operahistorie

De San Diego Opera tekent voor het nieuwste operagerelateerde Twitter-initiatief: het operahuis gaat de volledige operahistorie op Twitter zetten. Het project is inmiddels al aanbeland in 1642.

Enige tijd geleden baarde het Royal Opera House opzien door jan en allemaal mee te laten schrijven aan een libretto voor een nieuwe opera. Via Twitter.

De San Diego Opera is de volgende die de sociale netwerksite inzet voor een operaproject. Het operahuis wil uitvinden hoe lang het duurt voordat de volledige operahistorie op Twitter staat en is ijverig begonnen.

De directeur van de afdeling educatie Nicolas Reveles plaatst iedere dag twee ‘tweets’ (korte berichtjes) met feitjes uit het operaverleden.

Hij vertelde aan Culture Monster dat hij nu en dan wel wat jaartjes overslaat. Het gaat hem vooral om de belangrijke premières en componisten. En hij wil mensen kennis laten maken met onbekend materiaal, zoals veel opera’s uit de barokperiode.

Reveles wil zijn ‘tweeted history of opera’ graag luchtig en toegankelijk houden. Volg zijn activiteiten via de Twitter-pagina van de San Diego Opera.

Vorig artikel

Alles is groots in Turandot uit Valencia

Volgend artikel

Uit de oude doos: twee prachtige Parsifals

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.