AchtergrondBuitenland

Operawereld viert 75ste verjaardag Domingo

De wereldberoemde tenor, bariton, dirigent en operadirecteur Plácido Domingo is vandaag 75 jaar geworden. Dat hij nog altijd op handen gedragen wordt, blijkt wel uit de regen aan felicitaties op Facebook, Twitter en YouTube. Een paar krenten uit de pap.

Op zijn eigen Facebook-pagina plaatst Plácido Domingo al sinds de klok vannacht 21 januari sloeg berichten rondom zijn verjaardag. De meest persoonlijke:

Domingo - FB

Duizenden fans reageerden op de Facebook-berichten met hun felicitaties. Sommige fans gingen daarbij nog een stapje verder. Deze toegewijde Domingo-volgeling verzamelde felicitaties van over de hele wereld:

Ook de gevierde sopraan Maria Guleghina maakte haar eigen videoclip voor de maestro:

Buiten de operawereld trok de verjaardag van Domingo ook de nodige aandacht. Niemand minder dan Vladimir Poetin stuurde de operaheld een felicitatie en ook filmster Antonio Banderas liet van zich horen:

Plácido Domingo maakte sinds zijn operadebuut in 1959 een legendarische carrière door, waarin hij een kleine 150 rollen zong als tenor en later als bariton. Ook leidde hij talrijke voorstellingen als dirigent en runde hij diverse operahuizen als directeur.

Domingo treedt nog altijd veelvuldig op. De agenda op zijn persoonlijke website vermeldt de komende tijd optredens in onder meer Boedapest, Milaan, Los Angeles, New York, Barcelona, Berlijn, Wenen, Londen, Parijs en Madrid.

Hieronder een clip van één van zijn recente optredens. De maestro is altijd nog in goede vorm.

Vorig artikel

Sampson verklankt Franse melancholie

Volgend artikel

Farahani zingt Falla bij Residentie Orkest

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

 1. Il Grand'Inquisitor
  21 januari 2016 at 19:53

  BRAVO DOMINGO!!!!

  En dan nu maar eens stoppen zou ik zo zeggen!!
  Op het hoogtepunt….???

 2. Mauricio
  29 januari 2016 at 12:10

  Niemand zal ontkennen dat Domingo tot de allergrootste aller tijden behoort maar waarom toch maar doorgaan? Persoonlijk zal ik zijn optredens koesteren als goud vanaf zijn prille begin in Mexico tot aan zijn monumentale Otello’s en andere onnavolgbare optredens, des te meer is het treurig dat hij niet tijdig een punt achter weet te zetten na zo’n geweldige carrière.