Nieuws

Sally Matthews wint Prix d’Amis

Sopraan Sally Matthews heeft de Prix d’Amis van de Vrienden van De Nationale Opera gewonnen voor haar vertolking van Blanche in Dialogues des Carmélites. Dat werd zondag voorafgaand aan de kerstmatinee van Parsifal in Nationale Opera & Ballet bekendgemaakt.

Sally Matthews. (© Johan Persson)
Sally Matthews. (© Johan Persson)

De Vrienden van De Nationale Opera kiezen ieder jaar hun beste solist van het afgelopen seizoen. In 2015/2016 viel Sally Matthews het meeste op. Ze kreeg het nieuws via Skype te horen en liet weten zeer vereerd te zijn. Ze ontvangt een kunstwerk van Pieter Obels.

Zie de bekendmaking hieronder:

Sally Matthews was afgelopen seizoen niet alleen als Blanche in Dialogues des Carmélites te zien, maar ook als Donna Anna in Don Giovanni. Place de l’Opera sprak rond de productie van Mozarts opera uitgebreid met de sopraan (lees het interview).

De Vrienden van DNO stemmen ieder jaar ook op hun beste productie. Van de producties die in 2015/2016 bij DNO op het toneel gebracht werden, kregen Pique Dame en Chovansjtsjina de meeste punten.

Vorig artikel

Groots Omroepkoor in meeslepende Elias

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Oud, nieuw en 2017

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.