Nieuws

Damià Carbonell hoofd artistieke zaken DNO

Damià Carbonell Nicolau volgt vanaf januari 2019 Jesús Noriega Iglesias op als hoofd artistieke zaken bij De Nationale Opera (DNO) in Amsterdam. Carbonell is momenteel adjunct artistiek directeur van het Teatro Real in Madrid.

Damià Carbonell Nicolau gaat in januari 2019 aan de slag. (© Javier del Real)

Damia Carbonell (1977) studeerde piano en muziektheorie aan het conservatorium van Barcelona. Hij studeerde tevens cultuurmanagement en muziekindustriemanagement in dezelfde stad. Hij werkte voor het Gran Teatre del Liceu en maakte in november 2013 de sprong naar het Teatro Real in Madrid. Als adjunct artistiek directeur is hij onder meer verantwoordelijk voor de casting en de programmering.

De Amsterdamse operadirecteur Sophie de Lint is blij met de komst van Carbonell. “Hij heeft veel ervaring op het gebied van casting, planning en budgettering. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij een geweldige aanwinst voor het gezelschap zal zijn.”

Caronells voorganger Jesús Noriega Iglesias was sinds mei 2012 hoofd artistieke zaken bij DNO. Hij wordt in januari intendant van het Palau de les Arts Reina Sofia in Valencia.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Charles, Helena en Barb

Volgend artikel

Aanwinst: Die Meistersinger in Wiesbaden

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.