Nieuws

Laatste twee delen Valencia-Ring zijn uit

De laatste twee delen van de futuristische Ring des Nibelungen van La Fura dels Baus zijn vandaag door het jonge label C Major op de Nederlandse markt gebracht. Verder heeft Arthaus Musik opera’s van Rossini en Schumann uitgebracht.

Schumanns enige opera Genoveva.La Fura dels Baus – beroemd vanwege de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Barcelona – maakte in 2008 een spectaculaire versie van Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner voor het nieuwe Palau de les Arts in Valencia.

C Major bracht de eerste twee delen (Das Rheingold en Die Walküre) onlangs al uit. De tweede helft (Siegfried en Götterdämmerung) is nu ook uitgebracht op de Nederlandse markt.

De Ring van het theatergezelschap doet futuristisch aan en zit vol effecten, vaak door middel van videobeelden die groot op de achtergrond geprojecteerd worden.

De cast is van hoge kwaliteit. In Siegfried en Götterdämmerung zingen Wagner-vertolkers als Juha Uusitalo, Jennifer Wilson, Gerhard Siegel, Franz-Josef Kapellmann en Matti Salminen.

Tegenlijk met deze twee C Major-titels bracht een ander label, Arthaus Musik, vandaag ook weer wat nieuw operamateriaal in de winkels. Op Blu-Ray verscheen de enige opera van Robert Schumann, Genoveva. Een productie van het operahuis van Zürich onder leiding van Nikolaus Harnoncourt, met solisten als Juliane Banse, Shawn Mathey en Martin Gantner.

Op dvd verscheen Rossini’s komische werk Il Turco in Italia, met artiesten als Antonino Siragusa, Bruno de Simone en Myrtò Papatanasiu.

Interessant is ook de uitgave van Haydns Die Schöpfung. Het gaat om een uitvoering tijdens de Salzburger Festspiele van 1990, met Riccardo Muti op de bok en als solisten Lucia Popp, Francisco Araiza, Samuel Ramey, Olaf Bär en Iris Vermillon.

Zie voor meer informatie over de nieuwe uitgaven de website van C&S Entertainment. Zie ook de etalage van uitgaven van Arthaus en C Major op de homepage van Place de l’Opera.

Vorig artikel

Als dat geen belcanto is

Volgend artikel

Oudste operahuis van Europa heropend

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.