Binnenkort

DNO herneemt Wilsons Butterfly

De Nationale Opera (DNO) brengt vanaf 23 april een reprise van Robert Wilsons Madama Butterfly uit 2002. Jader Bignamini dirigeert en Elena Stikhina zingt de titelrol. Beiden maken hun debuut bij DNO.

Productiebeeld van Madama Butterfly. (© DNO 2019)

Het stempel van de Amerikaanse theatermaker en beeldend kunstenaar Robert Wilson drukt prominent op deze productie. Hij is verantwoordelijk voor zowel de regie als het decor en het licht. De kostuums heeft hij overgelaten aan A.J. Weissbard.

“Wilson houdt zijn beeldtaal abstract en vermijdt sentimentaliteit”, beschrijft DNO. Het operahuis belooft “minutieus gechoreografeerde, langzame bewegingen”, die doen denken aan het Japanse Nôh-theater.

Onder leiding van debutant Jader Bignamini, vaste dirigent van het LaVerdi Orkest in Milaan, zingen Elena Stikhina (Cio-Cio-San), Enkelejda Shkosa (Suzuki), Sergio Escobar (Pinkerton) en Brian Mulligan (Sharpless) de hoofdrollen. In de kleinere rollen zijn onder anderen Anneleen Bijnen, Tim Kuypers en Harry Teeuwen te zien en te horen.

Madama Butterfly is van 23 april tot en met 13 mei acht keer te zien in Nationale Opera & Ballet. Zie voor meer informatie de website van De Nationale Opera.

Vorig artikel

YouTube-portret: 'Un bel dì vedremo'

Volgend artikel

Operacomponist Ellen Reid wint Pulitzer

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.