Nieuws

Opera Berlijn en New York kiezen nieuwe managers

BERLIJN/NEW YORK – De Stiftung Oper in Berlin en de New York City Opera hebben deze week allebei hun leidinggevende staf gewijzigd. Peter Raddatz wordt de nieuwe directeur van de overkoepelende Berlijnse organisatie, George Steel gaat de New Yorkse opera leiden.

De Stiftung Oper in Berlin verenigt de drie operahuizen, het ballet en een decor- en kostuumbedrijf van de stad. De organisatie werkt aan de besparing van kosten en het uitwisselen van informatie.

Sinds 2007 leidde Stefan Rosinski de club op interim-basis. Vanaf september neemt Peter Raddatz de functie van hem over, zo kondigde burgemeester Klaus Wowereit aan. Raddatz is momenteel de directeur van het theater, de opera en de dansorganisatie van Köln.

Op een ander continent is er ook een wisseling van de wacht bij een bekend operahuis, de New York City Opera. Impresario en dirigent wordt algemeen manager en artistiek directeur van het gezelschap, nadat Gerard Mortier twee maanden geleden met veel bombarie zijn komst naar Amerika afblies.

Steel was pas sinds oktober vorig jaar actief als directeur bij de Dallas Opera, een gezelschap van een heel andere orde dan de New Yorkse opera. Voorzitter van de Dallas Opera kan de overstap van Steel echter begrijpen en zegt dat beide vriendschappelijk uit elkaar zijn gegaan.

Vorig artikel

Leve Cavalli!

Volgend artikel

Metropolitan Opera moet fors bezuinigen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.